Let's roll. Ni är många som hört av er i min DM-inbox med diverse frågor på temat midsommarbordet. Det här är inget samarbete utan enbart ett infriande av önskemål. Duken är ingen duk utan ett tygstycke på metervara från Svenskt tenn. Eftersom jag tänkte rulla ut den varje år så tyckte jag det var värt investeringen. Midsommar är en tradition jag inte tänker hålla mig borta från. Jag älskar att mixa tallrikar, bestick, servetter och glas. Allt behöver absolut inte vara från samma serie, enligt mig. Känn lugnet om du inte har ”10 av varje”. Jag mixar även gammalt och nytt. Den här ljusstaken har jag fyndat i en antikbutik. Och ljusen, ja, helt onödig. Hade glömt bort exakt hur ljusa svenska sommarnätter är. Hjälp, jag håller på att förvandlas till en tant. Med mig hem från Italien? Dukar och linneservetter. Tiden då semesterfyndade kläder och sprit låg i resväskan är ett minne blott. Till er som frågat om tallrikarna. Blommorna kommer från Bordallo Pinheiro, prickiga från Kitchen Lab och mönstrade från H&M Home. Bestick från Svenskt tenn. Midsommarstången har jag köpt på Skansen och servettringarna kommer från Zara och H&M Home. Placeringskort hittar jag i valfri bokhandel och sen gäller det att vara stadig på handen. Till er som frågat om glasen. Gröna snapsglas från Reijmyre och vinglas från Riedel. Och den här kära damen med blommor på ryggen är även hon antik. Och finurlig. Jag strösslar bordet med små vaser med det jag hittar på ön. Ljusrosa blomblad denna gång. Skippa burkar och servera sillen i dricksglas på bordet. Blir festligare än att gå till ett buffébord. Före. Efter. Ready, set, GO.