Rabarberpaj! Vilken höjdare. En knäckig sådan. Skriv ner:2 dl vetemjöl2 dl havregryn1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker170 g smör0.5 dl strösocker0.5 dl sirap0.5 dl grädde1 tsk kardemummakärnor, mortlade250 g rabarberBlanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör, socker, sirap, grädde och kardemumma i en kastrull.Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen frånvärmen och rör ner ca 1/3 avmjölblandningen (topping).Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördelasmuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skärrabarbern i 2 cm bitar och fördelaovanpå.Häll knäcktoppingen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 40 min (150 grader). Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg. Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.Serveras med vaniljgrädde och varför inte toppa med te i samma smakkombination.