När jag jobbade på ELLE så provlagade jag och godkände alla inköpta recept innan publicering. Det fick mig att testa nya grejer och laga en del mat hemma. Efter det hade jag en lång period med ett ekande tomt kylskåp i Stockholm och New York. Klipp till nu: graviduttråkad, sötsugen och sugen på matlagning igen. Plötsligt händer det! Gillar du, precis som jag, cheesecake? Snabbt och lätt: (2 stora portioner eller 4 små.) 250 g färska hallon och blåbär 250 g Philadelphia cream cheese 1 dl vispgrädde 3 msk florsocker 2 msk strösocker ½ tsk vaniljpulver 6 st Digestivekex 30 g smör Koka upp 125 g av bären tillsammans med strösocker och vaniljpulver, som du sedan låter svalna. Vispa Philadelphia ost, florsocker och grädde till en fluffig kräm. Krossa Digestivekexen, smält smöret och blanda ihop. Nu är det bara att varva hallon, blåbär, krämen, bärkompotten och kexen. Voilà!